Sukhi Home

Catherine met de gehandicapte kindjes van de SERC school (Special Education and Rehabilitation Center for Disabled Children' s School) Kathmandu.


GEEF MET JE HART!

Alle beetjes helpen, de kleine beetjes en grote beetjes mogen ook.

Met dank aan alle sponsors die reeds hun bijdrage hebben gestort

Mijn verhaal

Nooit had ik kunnen vermoeden dat ik, op zoek naar avontuur, tijdens mijn eerste reis naar Nepal in april 2008, zoveel liefde zou vinden. Een liefde die letterlijk alles in mijn leven voorgoed zou veranderen!

Ik was destijds alles behalve een ervaren reizigster, was zelfs nog nooit buiten Europa op verkenning geweest, en dus sloeg de cultuurshock reeds toe bij mijn aankomst in de hoofdstad Kathmandu. Want wat ik daar aantrof tartte werkelijk alle verbeelding! De armoede is er schrijnend, de meeste mensen hebben weinig of niets, er bestaat geen sociaal vangnet voor de zwakkeren in de maatschappij en dit alles maakt dat Nepal zowat het armste land is in Zuid-Oost Azië.

Kan je je voorstellen wat ik voelde toen ik bedelende kinderen in erbarmeijke toestand op straat zag liggen, helemaal alleen, achtergelaten!? Zij bedelen om te overleven, voor een beetje geld om iets te kunnen eten, of om drugs te kopen. Velen snuiven lijm om het hongergevoel tegen te gaan, en vele anderen komen terecht in de criminaliteit en de prostitutie. De meesten sterven rond hun vijftiende. Gewoon overleven is voor hen al een hele strijd.

Op dat ogenblik wist ik wat mij te doen stond!

Bij mijn terugkeer in België ondernam ik actie. Ik stichtte de vzw Sukhi Home, verkocht mijn veel te grote huis, en startte de fondsenwerving om de minderbedeelden in Nepal te helpen.

SUKHI staat voor het Nepalese woord: "gelukkig op lange termijn". En dàt is precies wat Sukhi Home beoogt: een veilige thuis voor al diegenen in Nepal die géén kansen krijgen en géén dak boven hun hoofd hebben.

En toen kwamen er de aardbevingen in april en mei 2015.

Sukhi Home startte een "Hulpfonds" en draagt nu zijn steentjes bij tot de heropbouw van het zwaar getroffen land, waar zoveel gezinnen gebroken zijn en in nog grotere armoede leven dan voorheen.

LIEFDE = GEVEN

GEEF MET JE HART!


Met vriendelijke groeten,

Catherine Maes

 
 
 
 

Deze site gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren.

OK